Mark Landler: ‘Alter ego’s’

23 juni 2016

Mark Landler werkte ruim zes jaar als Witte Huis-correspondent voor The New York Times. In Alter ego’s portretteert hij de twee boeiendste figuren in het machtigste land ter wereld: Barack Obama en Hillary Clinton. Lezing in de Vondelkerk te Amsterdam. In samenwerking met het John Adams Institute. (23 minuten)

 

beschrijft hij hoe de aankomende aardverschuiving in de Amerikaanse buitenlandse invloed na de verkiezingen bepalend zal zijn voor het komende decennium. Het boek is gebaseerd op een groot aantal persoonlijke gesprekken en interviews met zowel Obama als Clinton, geroddel uit
Air Force One en geïmproviseerde beleidsuitspraken.

Alter ego’s kijkt mee met de speeches, de discussies in de Situation Room en de lunches aan een picknicktafel waar Obama en Clinton met hun opties worstelden. Hun relatie groeide voorzichtig van politieke rivaliteit via koele beleefdheid naar iets wat veel wegheeft van vriendschap. De lezer krijgt een inkijkje in de kringen van adviseurs, vrienden en volgelingen van Obama en Clinton – mensen die er niet of nauwelijks in slaagden hun ambities te dwarsbomen of de bittere nasleep van de gedenkwaardige democratische voorverkiezingen in 2008 te boven te komen.

Landler beschrijft de rivaliteit tussen deze twee pioniers, die zich beiden bewust zijn van hun historische bestemming maar de manier waarop Amerika zich als grootmacht in de wereld dient te manifesteren fundamenteel anders benaderen. Alter ego’s is verplicht leesvoer voor iedereen die de nalatenschap van Barack Obama of de belofte van Hillary Clinton wil begrijpen.

 

koop Volg

twitter Facebook

 

 

Bio
Gedurende zijn 23 jaar bij The New York Times was Mark Landler correspondent in onder meer Zuidoost-Azië, Pakistan, Afghanistan en Duitsland, en werkte hij 6 jaar als Witte Huis-correspondent. Zijn toegang tot president Obama en – toen nog – minister Clinton is ongeëvenaard. Zijn bronnen bestaan onder meer uit beleidsmakers, politiek adviseurs en sleutelfiguren in het Pentagon, het ministerie van Financiën, Capitol Hill en Britse, Duitse, Franse en Japanse overheden. Landler woont met zijn vrouw en twee kinderen in Washington.

Cultuur247 heeft je nodig
Of doneer via een Tikkie: